Top50_beste_films

Top 50 Beste Films van 2014

Overal op het internet zijn film lijstjes te vinden, maar als je zeker wilt zijn dat je de beste films van 2014 gezien hebt, dan is dit dé lijst voor jou! Dit overzicht: de top 50 beste films van 2014, zijn niet gebaseerd op mijn eigen persoonlijke voorkeuren; ze zijn namelijk gebaseerd op de populariteit van de film in de vorm van het aantal stemmen op IMDb.com. Ook is er rekening gehouden met reviews van professionals, zoals de Metascore van Metacritic.com.

Op dit moment staan er 35 films in deze top 50 lijst, omdat ik verwacht dat er de komende maanden nog aantal bij gaan komen. Als jij nog goede aanbevelingen hebt voor deze top 50 film lijst van 2014, dan hoor ik dat natuurlijk erg graag. Je kunt dan hieronder een reactie achter laten.


#35 The Equalizer (2014)

the equalizer
IMDb
Actie / Misdaad

In ‘The Equalizer’ speelt Denzel Washington de rol van Robert McCall, een man die denkt dat hij zijn verleden achter hem heeft gelaten en zich volledig stort op een nieuw en rustig leven. Totdat McCall Teri (Chloë Grace Moretz) ontmoet, een jonge vrouwelijke prostituee. Op moment dat hij erachter komt dat Teri onderdrukt wordt door de Russische maffia, knapt er iets bij McCall en neemt hij het heft in eigen handen.

Trailer

Leuke weetjes

 • Het personage Teri was oorspronkelijk geschreven voor een oudere actrice, maar Chloë Grace Moretz, die Teri speelde, maakte zo veel indruk op de regisseur, dat hij de rol jonger maakte.
 • Russel Crowe zou in eerste instantie de hoofdrol spelen van Robert McCall.
 • Het oorspronkelijke script had eigenlijk geen achtergrond verhaal over Robert, behalve dat hij leed onder een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS of OCD), waardoor Denzel Washington erg veel energie heeft gestopt in de achtergrond van het personage. Naast zijn dagelijkse fysieke en martial arts trainingen heeft Washington ook diverse personen geïnterviewd die deze ziekte écht hebben, zodat hij kon achterhalen hoe hij zo goed mogelijk in zijn rol kon kruipen.

Foutjes in de film

 • In het begin van de film maakt Robert zich klaar om naar zijn werk te gaan; hij trekt een broek aan en een blouse met knoopjes. Dezelfde kleren draagt hij ook tijdens zijn werk, maar op zijn weg naar huis, nadat hij de bus uitstapt, zie je dat hij opeens een blauw broek draagt. En op moment dat hij thuis in zijn appartement aankomt draagt hij weer dezelfde kleren als voorheen.

#34 Boyhood (I) (2014)

boyhood
IMDb
Drama

‘Boyhood’ vertelt een geweldig verhaal dat gaat over een kind, genaamd Mason, die wij letterlijk zien opgroeien van een leeftijd van 6 jaar tot aan zijn volwassenheid. Je wordt meegenomen in een emotionele reis van maar liefst twaalf jaar. Er is geen andere film dat de reis van kindertijd tot aan volwassenheid beter weergeeft dan ‘Boyhood’.

Trailer

Leuke weetjes

 • Richard Linklater (de regisseur en schrijver van de film) heeft zijn dochter, Lorelei Linklater, ingezet in de film als Samantha, omdat ze altijd al graag in films wou spelen. Na ongeveer drie/vier jaar filmen had ze haar interesse verloren en vroeg ze of haar personage er uit kon worden geknipt. Na enige tijd heeft Richard haar toch weer weten te overtuigen om door te gaan met het project.
 • Ellar Coltrane speelt Mason in ‘Boyhood’. Hij was 7 jaar oud toen ze begonnen met het film en 18 jaar toen ze klaar waren. De film is in 45 dagen opgenomen, van mei 2002 tot augustus 2013.

Foutjes in de film

 • Wanneer het zaagblad voor de tweede keer in het hout wordt gegooid, kun je in een latere scene zien dat het op een andere plek in het hout zit en ook dieper.
 • Op moment dat Mason zijn vader probeert te bellen met zijn iPhone, kun je zien dat hij er op de afbeelding (in het hoekje van het scherm) anders uit ziet dan op moment van bellen. Let op dat zijn haren heel anders zijn.

#33 Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Teenage Mutant Ninja Turtles
IMDb
Actie / Avontuur

In de verbluffende actie film ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ heeft Shredder bijna iedereen in de stad New York in zijn macht met zijn kwade Foot Clan. De toekomst ziet er ongelofelijk slecht uit, totdat vier broers erachter komen, dat het hen doel is om als Ninja Turtles de stad terug te pakken. De Ninja Turtles dienen samen te werken met de moedige journalist April (Megan Fox) en haar gewiekste cameraman om er zeker van te zijn dat ze Shredder’s plan dwars kunnen zitten en de stad te redden.

Trailer

Leuke weetjes

 • De film is in premiere gegaan op het 30-jarige jubileum van de ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ saga.
 • Ernie Reyes Jr., die gespeeld heeft in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991) (en werd ingezet als een stuntman voor Donatello in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)), heeft Michael Bay geadviseerd/geholpen, zodat Michael advies kon geven omtrent Martial Arts voor deze film.
 • De regisseur Michael Bay gaf aan dat de Ninja Turtles in deze film gepresenteerd zouden worden als aliens, maar dit werd totaal niet gewaardeerd door de fans en veroorzaakte een grote opschudding. De mede-regisseur (Kevin Eastman) van de ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ gaf aan dat ook hij het alien concept steunde en gaf daarbij aan dat hij denkt dat het een geweldig concept is. Ook wees hij erop dat het slijm waardoor de Ninja Turtles zijn ontstaan in feite uit de ruimte kwam.

Foutjes in de film

 • Op moment dat April Vern aan het bellen is om te vragen of hij haar kan brengen naar Sach’s, ziet Vern het nummer van April voordat hij de telefoon oppakt. Erg vreemd, want April belt vanaf een telefooncel.
 • Het NYC embleem bij Leonardo aan de riem wisselt constant van de linkerkant naar de rechterkant door de film heen.

#32 The Maze Runner (2014)

the-maze-runner
IMDb
Mysterie / Sciencefiction

Thomas (Dylan O’Brien) wordt wakker in een lift en hij herinnert zich helemaal niets behalve zijn eigen naam. De lift brengt hem naar een afgesloten plek (ook wel ‘The Glade’ genoemd) met 60 andere tieners, waarvan er sommige er al langer dan twee jaar vast zitten, en iedere dag opnieuw proberen te ontsnappen door het doolhof had hen omringt.

Trailer

Leuke weetjes

 • Het filmteam heeft slangenvangers moeten inhuren om er zeker van te zijn dat de plek waar ze gingen filmen slangvrij zou zijn. De slangenvangers hebben in totaal 25 giftige slangen gevonden. De grootste die ze hebben gevonden was een ratelslang van vijf meter!
 • Acteur Blake Cooper heeft alles op alles moeten zetten om de rol van Chuck te krijgen. Hij stuurde de regisseur Wes Ball tweet na tweet na tweet, waarin hij aangaf dat hij gemaakt was voor deze rol. Wes Ball gaf uiteindelijk toe en vertelde Coopeter dat hij zijn auditie moest opsturen naar de casting regisseur die daarop niets anders kon zeggen dat Cooper perfect was voor de rol Chuck.
 • De film is in 42 dagen opgenomen.
 • Brenton Thwaites en Connor Paolo hebben beide auditie gedaan voor de rol van Thomas, maar verloren het van Dylan O’Brien.

Foutjes in de film

 • Tegen het einde van de film wordt een van de personages geraakt met een speer. Wanneer we in een latere scene het personage dood zien, zien we geen speer meer in het lichaam zitten.

#31 The Raid 2: Berandal (2014)

The-Raid-2-Berandal
IMDb
Actie / Thriller

Nadat hij zich een weg uit een gebouw heeft weten te vechten dacht Rama (Iko Uwais) dat het voorbij was (dit gaat over ‘The Raid 1). Dat hij verder een rustig en normaal leven kon leiden, maar niets is minder waar. Hij heeft met een boel personen moeten vechten om uit dat appartementen gebouw te komen, maar dit blijkt maar een klein gedeelte te zijn van de criminele organisatie waar Rama mee te maken heeft. De grotere bazen van deze organisatie hebben het nu op Rama en zijn familie gemunt. Hij heeft één keus om zijn familie te beschermen en dat is undercover gaan en zich proberen te infiltreren in deze criminele bende.

Trailer

Leuke weetjes

 • Het laatste gevecht in de keuken, duurde 10 dagen om te filmen en bevat 196 verschillende shots. Dit is ook de favoriete scene van Gareth Evans, de regisseur van de film.
 • Alle stompen en trappen op de lichamen van de acteurs zijn echt. Iko Uwais (speelt Rama) en de andere vechters hebben moeten leren hoe ze hun snelheid en kracht konden controleren, zodat het er écht uit ziet op film.
 • Deze film vindt twee uur na het einde van de eerste film plaats
 • Gareth Evans, de regisseur, heeft zes weken nodig gehad voor het laatste gevecht.
 • Julie Estelle had totaal geen ervaring in vechtsport en ze heeft de basis technieken van Silat (Indonesische krijgskunst) binnen zes maanden moeten leren.

Foutjes in de film

 • Op moment dat Roma in het warenhuis aan het vechten is, komen er meerdere vijanden in de rug op hem afrennen. Een paar seconden later, wanneer ze de vijanden opnieuw laten zien, zijn er minder dan voorheen en ze zijn op dezelfde afstand.
 • In één scene sneeuwt het buiten en de film vindt plaats in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, waar het nooit sneeuwt.

#30 The Expendables 3 (2014)

the expendables 3
IMDb
Actie / Avontuur

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van ‘The Expendables’. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden waardoor Barney hem noodgedwongen heeft moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

Trailer

Leuke weetjes

 • Bruce Willes zou eigenlijk zijn rol, Mr. Church, weer krijgen voor een salaris van $3 miljoen ($750,000 per dag voor vier dagen). Willes ging hier echter niet mee akkoord, want hij eiste $1 miljoen per dag. Sylvester Stallone en de andere regisseurs zijn hier niet mee akkoord gegaan, waardoor Bruce Willes is weggegaan. Binnen drie dagen heeft Stallone het gered om Harrison Ford te overtuigen om de rol van Mr. Church op te pakken.
 • Jason Statham werd bijna getroffen door een dodelijk ongeval tijdens een actie scene, omdat de remmen van de auto waarin hij reed het niet meer deden, waardoor deze in de zee belandde.
 • Drie weken voor de release date was er een copy van de film uitgelekt. De film was hierdoor 189.000 keer gedownload in de eerste 24 uur nadat deze online kwam te staan.
 • Sylvester Stallone heeft Jackie Chan een rol aangeboden in de film, maar Jackie Chan weigerde, omdat hij de voorkeur heeft om de hoofdrol te spelen.
 • Steven Seagal heeft ook een rol aangeboden gekregen, maar hij weigerde.

Foutjes in de film

 • In het begin van de film proberen Barney (Sylvester Stallone) en zijn team een helicopter te landen op een rijdende trein en terwijl de soldaten in de trein een groot machine geweer tevoorschijn halen, laat Barney de helicopter achter de trein zakken. De helicopter is zó laag, dat het onderstel ervan de rails raakt. Echter, in de volgende camera shot, zie je dat de helicopter minstens twee meter boven de grond vliegt, maar in de daaropvolgende shot zie je weer dat de helicopter op de rails zit.
 • Op ongeveer 1 uur en 19 minuten, wanneer het vliegtuig optrekt voor het oude team van Barney, zie je dat de rechter propeller niet draait, ondanks dat ze allebei voorheen op dezelfde snelheid draaide.

#29 Chef (2014)

chef
IMDb
Komedie

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Trailer

Leuke weetjes

 • Jon Favreau (speelt Carl Casper) heeft in de film alles zelf gekookt, doordat hij heeft getraind met food truck chef Roy Choi. Choi heeft Favreau een week lang naar een Franse culinaire school gestuurd waar hij geleerd heeft hoe je met messen moet omgaan en hoe je sausjes kunt maken. Choi geeft aan dat Jon Favreau helemaal erin op ging en dat hij geknipt was voor deze rol.

Foutjes in de film

 • Op moment dat Percy het Twitter-account van Carl activeerde, hebben ze gekozen voor de Twitter-naam @ChefCarlCasper. Maar bij de eerste Tweet van Carl, wat hij dacht dat een privé bericht was naar Ramsey Michel, is te zien dat deze is geplaatst door @CasperCarl. Voor de rest van film zie je dat zijn naam weer @ChefCarlCasper is.

#28 The Other Woman (2014)

the other woman

AP Photo/20th Century Fox, Barry Wetcher

IMDb
Komedie

Nadat een vrouw ontdekt dat haar vriendje getrouwd is, probeert ze haar leven opnieuw op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote die hij bedriegt ontmoet, beseft ze dat ze veel gemeen hebben, en haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om wraak te nemen op de leugenachtige overspelige echtgenoot.

Trailer

Leuke weetjes

 • Oorspronkelijk heeft de film een R-rating ontvangen, omdat het woord ‘vagina’ in de film werd gebruikt. Maar nadat ze een petitie waren gestart, is de rating gezakt naar PG-13, zonder dat ze iets veranderd hebben aan de film. Een film die een R-rating heeft is alleen bedoeld voor volwassenen, omdat ze geweld, scheldwoorden of andere dingen kunnen bevatten. Een PG-13 film is een film die niet geschikt is voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Foutjes in de film

 • Op moment dat Carly de vaas in haar kantoor omgooit, ligt deze op de tafel. In de shot daarna zie je dat Lydia terug gaat naar Carly en de vaas staat nu opeens weer rechtop en dat blijft zo voor de rest van de scene.
 • Bijna iedere keer dat een personage aan de telefoon is, zijn ze niet écht aan de telefoon. De ene keer zie je dat de iPhone op de geblokkeerde stand staat of je ziet gewoon het start scherm.

#27 Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

jack ryan shadow recruit
IMDb
Actie / Thriller

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.

Trailer

Leuke weetjes

 • Kenneth Branagh heeft in zijn carriere een Brits, Duits, Australisch, Zweeds, Deens en Amerikaans personage gespeeld, maar dit is de eerste keer dat hij een Rus speelt.
 • Dit is de laatste film dat Tom Clancy’s heeft geschreven, want op 1 oktober 2013 is hij overleden.

Foutjes in de film

 • Het winkelcentrum, dat zich volgens de film in Dearborn, Michigan (USA), zou moeten bevinden, heeft een winkel met een ‘UK National Lottery’ teken boven de winkel.
 • Tegen het eind van de film zitten er Engelse (UK) stopcontacten in een ziekenhuis dat zich volgens de film in New York bevindt.
 • Wanneer Ryan bezig is met revalideren maakt hij gebruik van een kruk met zijn zwakkere kant (rechterbeen). Moderne revalidatie technieken leren je dat je de kruk altijd moet gebruiken op je sterke kant. Het idee is om de kruk op een zodanige manier te gebruiken, dat je zwakkere kant weinig tot niets meer hoeft te doen. Een medische student van tegenwoordig zou dit al weten.

#26 The Monuments Men (2014)

The Monuments Men (2014)
IMDb
Drama / Oorlog

Een groep individuen wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijk geselecteerd door regerende president Franklin D. Roosevelt om Duitsland binnen te dringen en waardevolle meesterwerken uit de kunstgeschiedenis te redden van de Nazi’s. De groep, bestaande uit museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners, komt onder druk te staan wanneer ’t Duitse Rijk ten einde lijkt te komen en de Nazi’s de opdracht krijgen om alle kunstwerken te vernietigen.

Trailer

Leuke weetjes

 • Daniel Craig was geselecteerd voor een rol in de film, maar hij heeft deze laten schieten vanwege andere afspraken. Matt Damon heeft hem vervangen.
 • Een krant van 13 december 2013 geeft aan dat de politie de flat van Cornelius Gurlitt was binnen gestormd. Gurlitt was de zoon van een Nazi kunst dealer die honderden werken heeft geplunderd. Gurlitt lag al onder de loop van de media nadat er meer dan 1.400 onbekende meesterwerken waren ontdekt in zijn flat in München. Een speciaal team heeft de oorsprong van deze kunstwerken onderzocht en ze kwamen tot de conclusie dat er ongeveer 590 foto’s in de categorie vallen die destijds zijn gestolen door de Nazi’s van Joodse verzamelaars.

Foutjes in de film

 • De map van Duitsland en de Lage Landen die Stokes en zijn mannen aan het bekijken waren, laat een moderne kaart zien inclusief kustlijnen en de Nederlandse provincie Flevoland. Echter, de provincie Flevoland is pas officieel toegekend in 1968. Verder staat de Afsluitdijk (een lange dam aan de Zuiderzee van 32 kilometer) er ook niet op, ondanks dat deze is gebouwd in 1933.

Voordat je verder gaat naar de volgende pagina voor de rest van de films wil ik je vragen het volgende te doen (alvast super bedankt!):

  1. Deel/Like dit artikel op Facebook.

  2. Laat hieronder weten welke film jouw voorkeur heeft van deze eerste 10 films.

Ik vond ‘The Equalizer’ erg goed… en welke jij?

33 reacties

 1. The Other Woman, heb ik nog niet gezien, denk ook dat hij de beste is van de eerste tien films.

 2. Non Stop, lijkt me een spannende film

 3. The Grand Budapest Hotel, een leuke film

 4. ik kies voor jack ryan geweldige film,veel actie en spannend…

 5. The Equalizer en The Maze Runner

  • The Equalizer (2014), WOW!, echt goede actie scenes van Denzel Washington. The Maze Runner lijkt mij inderdaad ook erg goed! Bedankt voor je bericht Serge.

 6. the equalizer zeer goede actie film the maze runner erg goede film goed verhaal

 7. planet of the apes is mijn favoriet en als goede 2de the noach

 8. lucy op deze paGINA mijn favoriet

 9. eingelijk mis ik 3 days a kill en novemberman.

 10. persoonlijke top 3 willekeurige volgorde

  The monuments men ,toch op geschiedkundige feiten gebaseerd !! ,komt goed over.
  Chef ,uitstekende muziek ,die de film zeker een extra dimensie geeft en de mooie foodbeelden.
  The equalizer met Denzel Washington reputatie van topacteur zeker waardig.

 11. Monumentsman!
  Fantastisch, zeer de moeite waard.

 12. Fijn om steeds de laatste en goede films voorbij te zien komen.
  Ik kijk graag naar actiefilms en ik heb reeds vele films gezien die nu in de lijst voorkomen.
  o.a. the raid 2 the expendables3, jack ryan shadow recruit., the monuments men (viet tegen)
  Welke ik zeker nog wil zien is the Equalizer.

  Ik blijf graag op de hoogte van de laatste films.
  heb je ook titels aziatische en koreaanse films die ik zou kunnen bekijken( actiefilms)?

  • Hallo Gerard,

   Binnenkort komt er ook een lijst met ‘de beste actie films van 2014’ en wellicht is dit iets voor jou. Misschien is het een idee (als je dit nog niet hebt gedaan) om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft: http://eepurl.com/DghZT.

 13. The Monuments men, The Expendables 3 en The other woman

 14. Op pagina 2 de films:
  Non Stop, Dawn of the planet of the apes en Maleficent

 15. Op pagina 3:
  Divergent, en Edge of Tomorrow.

 16. 300 rise of an empire en dawn of the planet of the apes blijven de beste !

 17. The Equalizer is een erg goede film

 18. The Equalizer is een erg goede film

 19. Net jack ryan gezien is nice, actiescenes juist goed en niet te overdreven is aanrader

 20. Leuk hoor die lijstjes maar wat de massa leuk vindt is voor mij niet interessant. Ik heb godzijdank een heel eigen mening.

 21. leuke site bedankt

 22. leuke lijst! tis echt awkward ik heb letterlijk elke film al gezien *_* haha
  is er ook een lijst met de top 30 science fiction films ofzoiets xD

 23. zeer duidelijke site het ziet er top

 24. The Equalizer …Erg goeie film!

 25. The Equalizer …Erg goeie film

 26. Van den Berghe

  Heel leuke site en leuke weetjes.

 27. Boyhood geweldige film

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*