top 10 misdaad films 2014

Top 10 Beste Misdaad Films 2014

Op zoek naar een goede misdaad film? Dan is deze top 10 beste misdaad films van 2014 zeker iets voor jou. Deze lijst is gemaakt aan de hand van de IMDb-ranking en het aantal stemmen.

Wat is jouw persoonlijke favoriet? Laat je het even weten in een reactie? (Klik hier om een reactie achter te laten). Alvast bedankt!

#10

reasonable doubt

Films 2014 Trailer: Reasonable Doubt (2014)

Reasonable Doubt (2014)
IMDb
Na een fataal ongeluk, waarbij de dader is doorgereden, moet de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie, Mitch Brockden (Dominic Cooper), de verdachte Clinton Davis (Samuel L. Jackson) vervolgen voor de misdaad die hij heeft begaan. Mitch probeert de zaak te verwerpen wat vanwege onvoldoende bewijs ook lukt. Echter, na het proces, realiseert Mitch zich dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Bevangen door schuldgevoel gaat hij op zoek naar de man die hij heeft vrijgesproken.

Misdaad / Thriller
91 minuten

#9

Devil's Knot

Films 2014 Trailer: Devil's Knot (2013)

Devil’s Knot (2013)
IMDb
In 1993 worden drie kinderen op beestachtige wijze vermoord. Weken later kondigt de politie aan dat ze drie tieners hebben gearresteerd die de moorden hebben gepleegd als onderdeel van een satanisch ritueel. Tussen de bewijsstukken zitten posters van de rockband Metallica en boeken van Anne Rice en Stephen King. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beruchte moordzaak in Arkansas.

Misdaad / Drama
114 minuten

#8

Bad Turn Worse

Films 2014 Trailer: Bad Turn Worse (2013)

Bad Turn Worse (2013)
IMDb
Na een week gefeest te hebben met gestolen geld, worden drie Texaanse vrienden (Jeremy Allen White, Logan Huffman en Mackenzie Davis) geconfronteerd met de rechtmatige eigenaar: een criminele sociopaat genaamd Giff (Mark Pellegrino). Om hun schuld af te betalen, dwingt Giff de tieners om geld te stelen van zijn baas, een geld witwassende gangster genaamd Big Red (William Devane). Het wordt alleen maar erger en erger wanneer zaken als verraad, wantrouwen en corruptie het gevaarlijke plan alleen nog maar lastiger maken.

Misdaad / Drama
92 minuten

#7

The Mule

Films 2014 Trailer: The Mule (2014)

The Mule (2014)
IMDb
In 1983 wordt een naïeve man door de Australische politie opgepakt. Hij heeft dodelijke drugs in zijn maag verborgen. Hij is bang en alleen en de smokkelaar neemt het desastreuze besluit om het bewijs in te houden…letterlijk. Hij tart al zijn lichaamsfuncties en sleurt de agenten, de criminelen en zijn familie mee in de diepste krochten van de hel, en bevestigt dat het enkel “de binnenkant is die telt”.

Misdaad
103 minuten

#6

sin city

Films 2014 Trailer: Sin City 2: A Dame to Kill For (2014)

Sin City 2: A Dame to Kill For (2014)
IMDb
Ava Lord heeft haar man Dwight verraden, een punt achter hun relatie gezet en hem verlaten voor een rijkere man. Jaren later keert Ava terug naar Dwight en beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en vraagt hem te helpen. Wanneer Ava echter Dwight op laat draaien voor de moord op haar man probeert Dwight samen met Marv zijn naam te zuiveren.

Misdaad
102 minuten

#5

The Gambler

Films 2014 Trailer: The Gambler (2014)

The Gambler (2014)
IMDb
Een docent, Jim Bennett, kampt met een destructieve gokverslaving. Wanneer zijn schulden blijven toenemen, probeert hij zijn geluk te beproeven in Las Vegas. Helaas gaat dat niet zoals hij hoopt, waardoor zijn toekomst in de handen van de maffia komt te liggen.

Misdaad / Drama
111 minuten

#4

Kill the messenger

Films 2014 Trailer: Kill the Messenger (2014)

Kill the Messenger (2014)
IMDb
‘Kill the messenger’ vertelt het waargebeurde verhaal over een journalist, Gary Webb (Jeremy Renner), die een boekje open doet over de rol van de CIA met betrekking tot het bewapenen van rebellen in Nicaragua en het importeren van cocaïne in Californië. Vervolgens wordt hij het doelwit van een vicieuze lastercampagne, hetgeen er toe leidt dat hij tot op het punt van zelfmoord wordt gedreven.

Misdaad / Drama
112 minuten

#3

plemya

Films 2014 Trailer: Plemya (2014)

Plemya (2014)
IMDb
De doofstomme Sergey komt op een gespecialiseerd internaat. Op deze nieuwe plek heeft hij tijd nodig om zijn weg te vinden door de hiërarchie van de school, waar criminaliteit en prostitutie de normaalste gang van zaken zijn. Door deel te nemen aan verschillende overvallen komt hij hoger op in de organisatie. Dan ontmoet hij Anna en wordt verliefd. Hoe loopt dit voor Sergey af?

Misdaad / Drama
130 minuten

#2

the drop

Films 2014 Trailer: The Drop (2014)

The Drop (2014)
IMDb
Een barman uit New York redt een verwaasloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.

Misdaad / Drama
107 minuten

#1

Nightcrawler

Films 2014 Trailer: Nightcrawler (2014)

Nightcrawler (2014)
IMDb
Los Angeles. Lou Bloom (Gyllenhaal) is een gedreven jongeman die wanhopig op zoek is naar een baan. Hij ontdekt de snelle wereld van misdaadverslaggeving in de Amerikaanse miljoenenstad en worstelt zich al snel tussen de die-hard freelance journalisten die auto-ongelukken, branden, moorden en andere chaotische toestanden filmen voor de vele nieuwsstations in de stad. Als ‘nightcrawler’, iemand die de politieradio continu in de gaten houdt en hoopt op slachtoffers, doet Lou er alles aan om snel geld te verdienen. Zijn materiaal slaat aan bij tv-veteraan Nina (Russo), maar tijdens zijn zoektocht naar nieuws vervaagt de grens tussen toeschouwer en deelnemer en wordt Lou al snel de ster van zijn eigen verhaal.

Misdaad / Drama
117 minuten

5 reacties

  1. kill the messenger en nightcrawler zijn voor mij de beste van de top 10

  2. Devil’s Knot is echt kippenvel film.

  3. Ik hou van de filmwijze van Sin 2

  4. Hoi Robbie, persoonlijk houden we meer van westers (nieuw) komedie, en misdaad films.
    Door mijn dwarslesie probeer ik wat mooie films te zien.

    Fijne oud en nieuw

  5. The drop meest onverwachte goeie misdaadfilm van 2014.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*