top 10 drama films 2014

Top 10 Beste Drama Films 2014

Op zoek naar een goede drama film? Dan is deze top 10 beste drama films van 2014 zeker iets voor jou. Deze lijst is gemaakt aan de hand van de IMDb-ranking en het aantal stemmen.

Wat is jouw persoonlijke favoriet? Laat je het even weten in een reactie? (Klik hier om een reactie achter te laten). Alvast bedankt!

#10

Joe

Films 2014 Trailer: Joe (2013)

Joe (2013)
IMDb
In de gemene en ruige wereld van een stadje in Texas probeert de ex-gevangene Joe Ransom zijn duistere verleden achter zich te laten. Hij leidt een eenvoudig leven. Overdag werkt hij bij een houtbedrijf, ’s nachts drinkt hij. Maar wanneer de vijftienjarige Gary – een jongen die zijn familie probeert te onderhouden – in het stadje aankomt, wanhopig op zoek naar werk, heeft Joe een manier gevonden om te boeten voor zijn zonden, om eindelijk iemands held te kunnen zijn.

Drama
117 minuten

#9

The Good Lie

Films 2014 Trailer: The Good Lie (2014)

The Good Lie (2014)
IMDb
‘The Good Lie’ vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge vluchteling uit de Soedanese burgeroorlog. Samen met drie lotgenoten gaat hij naar de VS, waar hij een nieuw bestaan hoopt op te bouwen. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap met hun maatschappelijk werkster.

Drama
112 minuten

#8

I Origins

Films 2014 Trailer: I Origins (2014)

I Origins (2014)
IMDb
Moleculair bioloog Ian Gray is geobsedeerd door het menselijk oog. Zijn fascinatie leidt tot een grote persoonlijke tragedie, maar zet hem ook op het spoor van een revolutionair wetenschappelijk inzicht. Ian, die zijn scepsis over het metafysische nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, zal er gaandeweg achter komen dat wetenschap en wonder elkaar niet principieel hoeven uit te sluiten. Zijn queeste naar de waarheid voert hem uiteindelijk naar Bombay, waar hem een hartverscheurende climax wacht.

Drama / Sciencefiction
106 minuten

#7

Camp X Ray

Films 2014 Trailer: Camp X-Ray (2014)

Camp X-Ray (2014)
IMDb
Een jonge soldaat genaamd Cole (Kristen Stewart) ontsnapt aan haar verstikkende stadje door toe te treden tot het leger, waarbij ze wordt uitgezonden naar Guantánamo Bay. Tijdens haar missie ontstaat er een vreemde vriendschap tussen haar en een man die voor 8 jaar gevangen zit op Gitmo.

Drama
117 minuten

#6

Belle

Films 2014 Trailer: Belle (2013)

Belle (2013)
IMDb
Dido Elizabeth Belle is een vrouw van gemengd ras, opgevoed als aristocrate in het Engeland van de 18e eeuw. Ondanks de vooroordelen weet ze op te bloeien tot een slimme jonge vrouw. Ze krijgt een relatie met de zoon van een pastoor die voor emancipatie van de slaven is.

Drama
105 minuten

#5

the judge

Films 2014 Trailer: The Judge (2014)

The Judge (2014)
IMDb
Hank Palmer is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader, de rechter van het dorpje, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.

Drama
141 minuten

#4

leviathan

Films 2014 Trailer: Leviathan (2014)

Leviathan (2014)
IMDb
Een moderne vertelling van het Bijbelse verhaal van Job, zich afspelend in het hedendaagse Rusland. Kolia leeft in een kleine stad nabij de Barentszzee, in het noorden van Rusland. Hij heeft zijn eigen autoreparatiebedrijf naast zijn huis en leeft samen met zijn huidige vrouw Lilya en zijn zoon Romka, uit een vorig huwelijk. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer Vadim Sergeyich, burgemeester van de stad, zijn bedrijf, zijn huis en zijn grond wil afnemen.

Drama
140 minuten

#3

boyhood

Films 2014 Trailer: Boyhood (2014)

Boyhood (2014)
IMDb
Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.

Drama
165 minuten

#2

gone girl

Films 2014 Trailer: Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014)
IMDb
Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Drama / Thriller
145 minuten

#1

Whiplash

Films 2014 Trailer: Whiplash (2014)

Whiplash (2014)
IMDb
Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zo maar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen letterlijk bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een barbaarse muziekleraar die er alles voor over heeft om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Drama / Muziek
106 minuten

3 reacties

  1. stuk voor stuk aangrijpende en mooie verhalen

  2. Gone girl:origineel ,mysterieus een film waar je geen seconde afwijkt van het beeld.
    Super film.

  3. mooie film, super jammer dat ze zo moeten vloeken !!!!

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*