leuke films

Top 25 Meest Leuke Films van 2014

#10 That Awkward Moment (2014)

leuke films zijn zeldzaam
IMDb
Komedie / Romantiek

Drie vrijgezelle vrienden uit Manhattan besluiten een pact te sluiten met elkaar om zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de resterende tijd dat ze single zijn. Het duurt echter niet lang voordat zij elk een geliefde vinden en het risico lopen om het pact te verbreken.

Trailer

#9 Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Teenage Mutant Ninja Turtles
IMDb
Actie / Avontuur

In de verbluffende actie film ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ heeft Shredder bijna iedereen in de stad New York in zijn macht met zijn kwade Foot Clan. De toekomst ziet er ongelofelijk slecht uit, totdat vier broers erachter komen, dat het hen doel is om als Ninja Turtles de stad terug te pakken. De Ninja Turtles dienen samen te werken met de moedige journalist April (Megan Fox) en haar gewiekste cameraman om er zeker van te zijn dat ze Shredder’s plan dwars kunnen zitten en de stad te redden.

Trailer

Leuke weetjes

 • De film is in premiere gegaan op het 30-jarige jubileum van de ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ saga.
 • Ernie Reyes Jr., die gespeeld heeft in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991) (en werd ingezet als een stuntman voor Donatello in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)), heeft Michael Bay geadviseerd/geholpen, zodat Michael advies kon geven omtrent Martial Arts voor deze film.
 • De regisseur Michael Bay gaf aan dat de Ninja Turtles in deze film gepresenteerd zouden worden als aliens, maar dit werd totaal niet gewaardeerd door de fans en veroorzaakte een grote opschudding. De mede-regisseur (Kevin Eastman) van de ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ gaf aan dat ook hij het alien concept steunde en gaf daarbij aan dat hij denkt dat het een geweldig concept is. Ook wees hij erop dat het slijm waardoor de Ninja Turtles zijn ontstaan in feite uit de ruimte kwam.

Foutjes in de film

 • Op moment dat April Vern aan het bellen is om te vragen of hij haar kan brengen naar Sach’s, ziet Vern het nummer van April voordat hij de telefoon oppakt. Erg vreemd, want April belt vanaf een telefooncel.
 • Het NYC embleem bij Leonardo aan de riem wisselt constant van de linkerkant naar de rechterkant door de film heen.

#8 Chef (2014)

chef
IMDb
Komedie

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Trailer

Leuke weetjes

 • Jon Favreau (speelt Carl Casper) heeft in de film alles zelf gekookt, doordat hij heeft getraind met food truck chef Roy Choi. Choi heeft Favreau een week lang naar een Franse culinaire school gestuurd waar hij geleerd heeft hoe je met messen moet omgaan en hoe je sausjes kunt maken. Choi geeft aan dat Jon Favreau helemaal erin op ging en dat hij geknipt was voor deze rol.

Foutjes in de film

 • Op moment dat Percy het Twitter-account van Carl activeerde, hebben ze gekozen voor de Twitter-naam @ChefCarlCasper. Maar bij de eerste Tweet van Carl, wat hij dacht dat een privé bericht was naar Ramsey Michel, is te zien dat deze is geplaatst door @CasperCarl. Voor de rest van film zie je dat zijn naam weer @ChefCarlCasper is.

#7 The Other Woman (2014)

the other woman

AP Photo/20th Century Fox, Barry Wetcher

IMDb
Komedie

Nadat een vrouw ontdekt dat haar vriendje getrouwd is, probeert ze haar leven opnieuw op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote die hij bedriegt ontmoet, beseft ze dat ze veel gemeen hebben, en haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om wraak te nemen op de leugenachtige overspelige echtgenoot.

Trailer

Leuke weetjes

 • Oorspronkelijk heeft de film een R-rating ontvangen, omdat het woord ‘vagina’ in de film werd gebruikt. Maar nadat ze een petitie waren gestart, is de rating gezakt naar PG-13, zonder dat ze iets veranderd hebben aan de film. Een film die een R-rating heeft is alleen bedoeld voor volwassenen, omdat ze geweld, scheldwoorden of andere dingen kunnen bevatten. Een PG-13 film is een film die niet geschikt is voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Foutjes in de film

 • Op moment dat Carly de vaas in haar kantoor omgooit, ligt deze op de tafel. In de shot daarna zie je dat Lydia terug gaat naar Carly en de vaas staat nu opeens weer rechtop en dat blijft zo voor de rest van de scene.
 • Bijna iedere keer dat een personage aan de telefoon is, zijn ze niet écht aan de telefoon. De ene keer zie je dat de iPhone op de geblokkeerde stand staat of je ziet gewoon het start scherm.

#6 A Million Ways to Die in the West (2014)

A Million Ways to Die in the West
IMDb
Komedie / Western

Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen, een tijd waarin een man’s reputatie alles was. Albert (Seth MacFarlane), een schaapherder, raakt zijn aantrekkelijke vriendin (Amanda Seyfried) kwijt nadat hij bang wordt tijdens een tweegevecht en zich terugtrekt uit het duel. Ontmoedigd door de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht haast niet meer in het openbaar te vertonen. Dan ontmoet hij een beeldschone vrouw (Charlize Theron) met een mysterieus verleden. Terwijl zij Albert helpt zijn zelfvertrouwen weer terug te vinden, worden zij langzaam maar zeker verliefd op elkaar. Hun relatie dreigt uit elkaar te vallen wanneer haar man (Liam Neeson), een beruchte crimineel, ten tonele verschijnt en Albert wederom voor een duel wordt uitgedaagd.

Trailer

Leuke weetjes

 • Liam Neeson stemde toe om de rol van Clinch Leatherwood te spelen op de voorwaarde dat hij spreekt met een Iers accent. Seth MacFarlane accepteerde dit verzoek.
 • Charlize Theron heeft een pruik moeten dragen voor deze film, omdat ze haar hoofd heeft kaal geschoren voor de film Mad Max: Fury Road (2015).
 • Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown) van ‘Back to the Future III’ (1990) speelde zich ook af in ‘the Old West’

Foutjes in de film

 • Elektrische lasnaden zijn zichtbaar op de wieken van de windmolens, maar elektrisch lassen was pas uitgevonden in 1880 en het werd nauwelijks gebruikt tot de 20ste eeuw.

#5 How to Train Your Dragon 2 (2014)

How to Train Your Dragon 2
IMDb
Animatie / Avontuur

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Trailer

Leuke weetjes

films 2014

Gobber is homosexueel

 • Gobber is het eerste homosexuele personage in een DreamWorks animatie film. Gobber is nooit getrouwd, omdat hij geen zin heeft in die ruzies. Daarna voegt hij toe: “Zowel dit als nog een andere reden.” De schrijver van de film, Dean Deblois, heeft ook bevestigd dat Gobber uit de kast is gekomen.
 • Dit is de eerste DreamWorks animatie film die gebruik heeft gemaakt van de nieuwe animatie software. Programma’s zoals ‘Premo’ en ‘Torch’ geven de tekenaars de mogelijkheid om alles veel subtieler te maken. Vooral de gezichtsuitdrukkingen, het uiterlijk van vet, los vel en de beweging van het vel over een spier is erg verbeterd. De regisseur (Dean Deblois) vindt dat de film er veel beter uit ziet dan het eerste deel. Verder geeft hij aan dat dit de eerste film is, van een nieuwe generatie animatie films, dat gebruikt maakt van software ontwikkeld door DreamWorks. De software heet Apollo. Bekijk het filmpje hieronder om een beeld te krijgen hoe ze dit soort films maken.

#4 22 Jump Street (2014)

22 jump street
IMDb
Actie / Komedie

Nadat ze hun weg door de middelbare school hebben gevonden, vinden er grote veranderingen plaats voor officieren Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) als ze dit keer undercover gaan op een plaatselijk college. Maar wanneer Jenko zijn verwante ziel tegenkomt in het footballteam en Schmidt infiltreert bij de kunstclub, beginnen ze hun partnerschap in twijfel te trekken. Het is aan hen de taak om niet alleen de zaak op te lossen, maar ook om beproevingen te doorstaan die zullen aantonen of ze een ‘volwassen’ relatie kunnen aangaan. Als de twee adolescenten kunnen uitgroeien tot ‘echte’ mannen, zou deze studententijd misschien wel het beste kunnen zijn dat hen ooit is overkomen.

Trailer

Leuke weetjes

 • Kurt Russel vertelde dat zijn zoon Wyatt een rol voor in ‘The Hunger Games’ weigerde, zodat hij kon spelen in ’22 Jump Street’.

Foutjes in de film

 • Wanneer Schmidt en Jenko op de zolder zitten van het studentenhuis, houden ze een tablet vast terwijl de camera feed afspeelt. Door de audio van de tablet kun je duidelijk verstaan wat iedereen zegt, ondanks dat de status bar aan de onderkant duidelijk aangeeft dat de tablet op mute staat. Hetzelfde gelt voor een andere scene waarbij ze met een smart phone een bericht aan het sturen zijn. Ook hier hoor je bij iedere toets die ze indrukken een geluidje, ondanks dat je het mute icoon kunt zien.

#3 Bad Neighbours (I) (2014)

bad Neighbors
IMDb
Komedie

Het jonge stel Mac en Kelly Radner (Seth Rogen en Rose Byrne) wordt gedwongen om naast een luidruchtig en onaangenaam studentenhuis te gaan wonen na de geboorte van hun baby. Wanneer ze te kampen krijgen met de student Teddy Sanders (Zac Efron) zorgt zijn onbezonnen gedrag voor de nodige problemen.

Trailer

Leuke weetjes

 • In de eerste scene was het toeval dat de baby omkeek naar Mac en Kelly op moment dat ze sex hadden. Oorspronkelijk zou de scene eindigen zodra Seth Rogan haar omgedraaid had, maar de regisseur merkte op dat de baby constant omkeek om naar Rogen en Rose Byrne, waardoor hij een cameraman instrueerde om ook de baby te filmen. Volgens de regisseur zou je Rogen en Byrne kunnen horen lachen nadat de baby zich omdraait om naar hen te kijken.
 • Alle acteurs/actrices hebben een forse loonsverlaging gehad, om zodoende geld te besparen voor de film. In he bijzonder Seth Rogen en Zac Efron.
 • De film verdiende op de eerste dag van zijn release in Amerika zijn productiebudget terug. Het budget was $18.000.000 en de film verdiende $19.574.490 op de openingsdag.

Foutjes in de film

 • Personages verschijnen en verdwijnen op de achtergrond terwijl Kelly en Mac aan het praten zijn op moment dat hun nieuwe buren aankomen.
 • Op een gegeven moment zijn er vier airbags gestolen uit hun auto, maar dit model (Subaru Outback uit eind jaren 90) heeft maar twee airbags.

#2 The Lego Movie (2014)

the lego movie
IMDb
Animatie / Actie

Emmet, een doodnormaal Lego-figuurtje, wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon, en degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen in een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran. Een reis waar Emmet totaal niet tegen opgewassen is.

Trailer

Leuke weetjes

 • Het woord ‘Lego’ is niet één keer genoemd in de film
 • Benny, de “1980-something space guy”, is een klassiek LEGO figuurtje. Hij heeft een gebroken helm en een versleten logo op zijn pak. Dit is vergelijkbaar hoe LEGO Ruimte figuurtjes er in het echt uit zien, nadat ze een tijdje zijn gebruikt. De gebroken helm die hij op heeft, is zó nauwkeurig nagemaakt, want bij het echte LEGO figuurtje breekt de helm vaak op exact dezelfde plek.
 • Dit is de eerste animatie film voor Morgan Freeman.

Foutjes in de film

 • Nadat Bad Cop een zender op het been van Emmet schiet, is het opeens verdwenen in de volgende film shot. Vervolgens is het weer zichtbaar wanneer het uitkomt voor het verhaal.
 • De lijm op de rug van Emmet verdwijnt en komt weer te voorschijn in verschillende film shots.

Behind The Scenes

In onderstaande video zie je hoe ze ‘The Lego Movie’ gemaakt hebben. Erg bijzonder om te zien hoe veel werk het kost om een animatie film te maken.

#1 The Grand Budapest Hotel (2014)

Grand Budapest Hotel
IMDb
Komedie

‘The Grand Budapest Hotel’ vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Trailer

Leuke weetjes

 • In tegenstelling tot de meeste films, waar standaard teksten en herhalingen ervan worden gebruikt in nieuwsartikelen en kranten wordt er in deze film iedere keer een uniek en gedetailleerd stuk geschreven voor elke krantenkop.
 • De eerste keus, van de regisseur, voor de rol van M. Gustave was Johnny Depp.

Foutjes in de film

 • Op een gegeven moment zie je een conciërge moderne reanimatie technieken gebruiken. Deze waren nog niet uitgevonden in de jaren zestig. De promotie van niet-medische professionals begon pas in de jaren zeventig.
Laat je nog even een reactie achter waarin je laat weten wat je van deze top 25 meest leuke films van 2014 vond? Ken je nog leuke films die niet in deze lijst staan, maar er volgens jou wel in horen? Laat het even weten!

PS: like/deel dit artikel ook op Facebook!

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*