beste films van november 2014

Films November 2014

In Nederland zijn er in november 2014, 32 films in de bioscoop gekomen, waaronder een aantal echte toppers! Deze film lijst bevat alle films van november 2014 en er is gekeken naar IMDb-ranking, MovieMeter-ranking en het aantal stemmen.

Welke film heeft jouw persoonlijke voorkeur? Laat je het even weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!


#1

interstellar

Films 2014 Trailer: Interstellar (2014)

Interstellar (2014)
IMDb
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

Sciencefiction / Mystery
169 minuten

#2

Hunger Games- Mockingjay - Part 1, The (2014)

Films 2014 Trailer: Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The (2014)

Hunger Games: Mockingjay – Part 1, The (2014)
IMDb
Tegen alle verwachtingen in heeft Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ondanks dat ze de bloederige arena levend heeft verlaten, is ze nog steeds niet veilig. Haar geliefde Peeta Mellark (Josh Hutcherson) is gevangen genomen door Het Capitool dat uit is op wraak en president Snow maakt duidelijk dat niemand veilig is. Katniss groeit uit tot het gezicht van de revolutie, een opstand van de districten die zich verzet tegen de regering die hen regeert en verhongert. Bij de massa wordt ze bekend als hun ‘spotgaai’.

Avontuur / Sciencefiction
125 minuten

#3

dumb and dumber

Films 2014 Trailer: Dumb and Dumber To (2014)

Dumb and Dumber To (2014)
IMDb
Na de idiote avonturen van Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) in de komedieklassieker uit 1994, zijn de prettig gestoorde vrienden geen steek wijzer geworden. Na een grap waar Lloyd twintig jaar voor uittrekt, gaat het dommige duo samen op pad, omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een tienerdochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Alleen loopt de roadtrip naar Harry’s dochter niet zoals gepland.

Komedie
110 minuten

#4

Whiplash

Films 2014 Trailer: Whiplash (2014)

Whiplash (2014)
IMDb
Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zo maar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen letterlijk bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een barbaarse muziekleraar die er alles voor over heeft om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Drama / Muziek
106 minuten

#5

Nightcrawler

Films 2014 Trailer: Nightcrawler (2014)

Nightcrawler (2014)
IMDb
Los Angeles. Lou Bloom (Gyllenhaal) is een gedreven jongeman die wanhopig op zoek is naar een baan. Hij ontdekt de snelle wereld van misdaadverslaggeving in de Amerikaanse miljoenenstad en worstelt zich al snel tussen de die-hard freelance journalisten die auto-ongelukken, branden, moorden en andere chaotische toestanden filmen voor de vele nieuwsstations in de stad. Als ‘nightcrawler’, iemand die de politieradio continu in de gaten houdt en hoopt op slachtoffers, doet Lou er alles aan om snel geld te verdienen. Zijn materiaal slaat aan bij tv-veteraan Nina (Russo), maar tijdens zijn zoektocht naar nieuws vervaagt de grens tussen toeschouwer en deelnemer en wordt Lou al snel de ster van zijn eigen verhaal.

Misdaad / Drama
117 minuten

#6

we still the water

Films 2014 Trailer: Futatsume no mado (2014)
Futatsume no mado (2014)
IMDb
Het is volle maan en op het Amami-Oshima eiland vindt een festival met traditionele dans plaats. Een veertienjarige jongen vindt een lichaam drijvend in zee. Hij schakelt de hulp van zijn vriendinnetje in om het mysterie op te lossen.

Romantiek
110 minuten

#7

mommy

Films 2014 Trailer: Mommy (2014)

Mommy (2014)
IMDb
Een weduwe heeft als alleenstaande ouder de taak om voor haar moeilijk opvoedbare, gewelddadige zoon te zorgen. Ze vindt daarbij steun wanneer een mysterieuze buurvrouw zich in het huishouden van de twee begint te nestelen. Deze vrouw geeft de moeder de ondersteuning die ze nodig heeft.

Drama
139 minuten

#8

aanmodderfakker

Films 2014 Trailer: Aanmodderfakker (2014)

Aanmodderfakker (2014)
IMDb
De film gaat over de tweeëndertigjarige lamzak en eeuwige student Thijs, die op een relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een incidentele dienst in een sfeerloze mediagigant sloft. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij niet haar semi-perfecte gezin, maar de oppas aan: de zestienjarige Lisa, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en boort een diep weggestopte onvrede over zijn eigen passiviteit aan.

Komedie / Drama
100 minuten

#9

stil life

Films 2014 Trailer: Still Life (2013)
Still Life (2013)
IMDb
John May (Eddie Marsan) is een stipte en goed georganiseerde gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van de nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, moet John extra zijn best doen om zijn laatste zaak rond te krijgen. Het wordt voor hem een bevrijdende reis die hem in staat stelt om eindelijk beginnen te leven.

Komedie / Drama
87 minuten

#10

john wick

Films 2014 Trailer: John Wick (2014)
John Wick (2014)
IMDb
De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick, worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

Actie / Thriller
96 minuten

36 reacties

 1. Interstellar en Hunger Games: The Mockingjay – Part 1 ga ik zeker nog zien. The Hunger Games omdat ik alle drie de boeken gelezen heb en heel benieuwd ben naar hoe deel drie verfilmd is en Interstellar mdat ik daar veel goede recenties over hoor. Leuk zo’n top 10 lijstje 🙂

 2. Gewoon……prettige en prachtige films, meer valt er niet over te zeggen. Zo verder doen zou ik zeggen 🙂

 3. the hunger gamesen interstellar ga ik zeker bekijken

 4. Robbin, goeie lijst. Heb al een paar films van gezien. Ga door.

 5. Mij lijken de films the hunger games mockingjay part 1, dumb and dumber to , samba , horns , white bird in a blizzard heel leuk , oh en deze lijstjes zijn wel leuk !:)

 6. Heb er 10 x van op mijn verlanglijstje staan. Hou van SF,Fantasy en komedie. Daarbij nog de Romantische films die mijn vrouw graag kijkt.
  Ben erg blij met jouw website waar ik alles over films kan vinden.

 7. Hoi ik ben superlijm met je lijst .
  Ik zelf ben gek op aktie/ thriller/ en misdaad.
  Ga zo door

 8. Jessabelle al gekeken……ik ga zeker Dumb & Dumber to nog kijken en Horns. Ben een echte filmfreak……kijk dan ook elke dag films.

 9. Ik ga zeer zeker naar de film the hunger games, de eerst twee delen waren al ijzersterk.

 10. Deze flims ga ik zeker bekijken INTERSTELLAR – HUNGER GAMES – FURY.

  groetjes Eddy

 11. Helemaal goed.
  Ik zoek alleen nog een goede download site.

  • Omdat downloaden tegenwoordig ook illegaal is in Nederland lijkt mij het niet verstandig om jou door te verwijzen naar een download site 🙂

   Ik maak ook gebruik van Videoland, waar je ook op je laptop, tablet of televisie de films/series kunt bekijken. Als je hier meer informatie over wilt, dan is dit artikel (http://www.films-2014.nl/online-films-kijken/) wellicht iets voor jou.

   Succes! 😉

 12. Peter Roodenburg

  IK ONTVANG GRAAG JOUW MAIL OVER NIEUWE FILMS. LEUK OM DIE LIJST TE BEKIJKEN. DUS WAT MIJ BETREFT GA ZO DOOR, HULDE

 13. ga zo door .bedankt

 14. Fijn om via deze weg op de hoogte gehouden voor nieuw kijkplezier. Hartelijk dank hiervoor en ga zo verder…heel veel succes

 15. Hallo,

  Door een drukke tijd gehad te hebben heb ik nog niets van deze films gezien.
  Maar ik vind het wel mooi dat ik elke maand een lijst krijg en het is mooi dat er zo iets is.
  Dus ik zou wel graag elke maand een lijst willen krijgen.
  Met vriendelijke groet,

  Lambertus.

 16. ik kijk bijna geen films, mijn vrouw ligt al maanden in ziekenhuis, dus ik download de films zodat zij kan kijken.

  groetjes Tinus

 17. ik ga zeker nog interstellar , the hunger games en dumb en dumber bekijken . john wick lijkt me ook wel wat . Doe zo verder zou ik zeggen ;o)

 18. hallo supergoed om dit elke maand te doen maar heb een vraag waar kan je het beste terecht voor de films te downloaden ik vind de films wel maar heb een probleem bij de ondertitels
  best grt benny

 19. Ik ga zeker nog eens gaan kijken naar de film The Hunger Games: Mockingjay – Part 1, ik kijk er echt naar uit

 20. Interstellar, Horns en Horrible Bosses 2 lijken me zeker interessant !

 21. aanbod moest een beetje vergroten gr…. et

 22. Fijn om te weten welke films er elke week of maand nieuw zijn.

 23. Vond de film dracula untold zeer goed hoop dat er een tweede van komt en kijk zeker uit naar the hungergames mockingjay zalige films

 24. ik ben, blij met je lijst altijd handig en ga er zeker nog van zien 🙂 weet wel nog niet welke

 25. Zo blijf je toch op de hoogte van de nieuwe films en kun je zelf een keuze maken!

 26. Heel handig zo’n lijst, zeker met die trailers erbij. Werkt ook allemaal prima op een i-pad. Beoordeling van Imdb erbij vind ik ook fijn. Dus ik wil graag deze lijsten blijven volgen.
  Heb er nog geen gezien van de lijst van november maar wil zeker gaan kijken naar Whiplash, Mommy, Skeleton twins en misschien ook wel naar White bird in a blizzard. Hopelijk worden die in het filmhuis wat ik altijd bezoek gedraaid.

 27. Ik kijk graag actiefilms en soms goede thrillers.
  Hunger games heb ik gezien en ik ga zeker nog kijken naar John Wick en Revenge of the green dragons..

  ik kijk geen horor en drama.
  Komedie zoek ik een enkele keer op.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*