BESTEfilmsjanuari2014

Films Januari 2014

In Nederland zijn er in januari 30 films in de bioscoop gekomen. In deze lijst staat de top 10 beste films van januari 2014 en ik ben zeer benieuwd welke film jouw voorkeur heeft. Laat je het even weten in een reactie hieronder? Alvast bedankt!

#1

The wolf of wall street

Films 2014 Trailer: The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013)
IMDb
Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Misdaad / Komedie
180 minuten

#2

Dallas Buyers Club

Films 2014 Trailer: Dallas Buyers Club (2013)

Dallas Buyers Club (2013)
IMDb
Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond Ron Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob die in 1986 de diagnose hiv en aids gesteld kreeg en nog slechts dertig dagen te leven zou hebben. Hij begon het medicijn Retrovir AZT in te nemen, de enige legale drug die op dat moment in Amerika verkrijgbaar was, maar dit bracht hem oog in oog met de dood. Om te overleven smokkelde hij allerlei alternatieve medicijnen vanuit de hele wereld de Verenigde Staten in. Lotgenoten kwamen ook bij hem terecht, en samen met zijn dokter Eve Saks en een andere patiënt genaamd Rayon vormde hij onbedoeld de ‘Dallas Buyers Club’: zij waren de eersten die betalende patiënten voorzagen van deze in Amerika illegale medicatie. De FDA (Food and Drugs Administration) en de grote farmaceuten gingen al snel de strijd met hen aan.

Drama
117 minuten

#3

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Films 2014 Trailer: The Secret Life of Walter Mitty (2013)

The Secret Life of Walter Mitty (2013)
IMDb
Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.

Avontuur / Komedie
114 minuten

#4

Ender's Game

Films 2014 Trailer: Ender's Game (2013)

Ender’s Game (2013)
IMDb
Zeventig jaar is er inmiddels verstreken sinds de laatste alien-invasie, die een immense strijd tussen de mens en een alien-ras genaamd ‘de Formics’ als gevolg had. De jonge Ender Wiggin (Asa Butterfield), een uiterst ontwikkeld kind, wordt naar een militaire school gestuurd die zich in de ruimte bevindt. Hier wordt hij samen met andere getalenteerde leeftijdsgenoten getraind en opgeleid om voorbereid te zijn op toekomstige invasies.

Avontuur / Sciencefiction
114 minuten

#5

Philomena

Films 2014 Trailer: Philomena (2013)

Philomena (2013)
IMDb
Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om hem te zoeken.

Drama
94 minuten

#6

Enough Said (2013)

Films 2014 Trailer: Enough Said (2013)

Enough Said (2013)
IMDb
Eva (Julia Louis-Dreyfus) is een droevige gescheiden vrouw. Wanneer ze de sterke Marianne (Catherine Keener) ontmoet, een vrouw die zich in dezelfde situatie als zij bevindt, wordt ze aangestoken door haar levensvreugde en vertrouwen. Eva besluit daarop om haar leven in eigen hand te nemen en ze maakt een afspraak met Albert (James Gandolfini). Maar de zaken worden ingewikkeld, wanneer blijkt dat Albert de ex-man van Marianne is.

Komedie
93 minuten

#7

Out of the Furnace

Films 2014 Trailer: Out of the Furnace (2013)

Out of the Furnace (2013)
IMDb
Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma’s, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.

Drama / Misdaad
116 minuten

#8

all is lost

Films 2014 Trailer: All Is Lost (2013)

All Is Lost (2013)
IMDb

Het gevecht van een man tegen de natuur. De man (Robert Redford) raakt verdwaald op volle zee en worstelt alleen tegen de elementen van moeder natuur voor slechts één belangrijke zaak: Hij zal dit hoe dan ook overleven! De omstandigheden zijn hem echter niet goed gezind en hij zal alles op alles moeten zetten om in leven te blijven.

Avontuur / Drama
106 minuten

#9

Fruitvale Station

Films 2014 Trailer: Fruitvale Station (2013)

Fruitvale Station (2013)
IMDb
Oscar Grant was een 22-jarige inwoner van de Bay Area die hield van zijn vrienden, royaal was naar vreemden en moeite had om de waarheid te delen met de moeder van zijn prachtige dochter. Hij was bang en moedig, charmant en rauw en net zo menselijk als de gemeenschap waarvan hij deel uitmaakte. De gemeenschap gaf hem aandacht, riep zijn naam, en filmde hem met hun mobiele telefoons op het moment dat de spoorwegpolitie, die sterk en intimiderend was, hem in koele bloede neerschoot bij de Fruitvale metrohalte op nieuwjaarsdag 2009.

Drama
85 minuten

#10

Delivery Man

Films 2014 Trailer: Delivery Man (2013)

Delivery Man (2013)
IMDb

David Wozniak (Vince Vaughn) is een spermadonor die onder het pseudoniem “Starbuck” bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.

Komedie
103 minuten

2 reacties

 1. intressant, alle films uit 2014

 2. Dag, ik wilde me aanmelden omdat ik dit wel een hele mooie site vind.
  Het valt me op dat er bovenaan een tekst vraag staat;
  VIND JE ONS LEUK? WIJ JOU WEL!…Gaan jullie er van uit dat ik jullie niet leuk vind? Anders kan je beter schrijven;
  VIND JE ONS LEUK? WIJ JOU OOK! :- D
  Leek me leuk deze tip achter te laten, alles valt en staat met communicatie.
  Bij deze meld ik mij aan voor jullie mooie film site. Vriendelijke groetjes Jacquelien

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*