BESTE_FILMs_februari_2014

Films februari 2014

In Nederland zijn er in februari 31 films in de bioscoop gekomen. In deze lijst staat de top 10 beste films van februari 2014 en ik ben zeer benieuwd welke film jouw voorkeur heeft. Laat je het even weten in een reactie hieronder? Alvast bedankt!

#1

12 Years a Slave

Films 2014 Trailer: 12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave (2013)
IMDb
Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

Drama
134 minuten

#2

Lone Survivor

Films 2014 Trailer: Lone Survivor (2013)

Lone Survivor (2013)
IMDb
De film is gebaseerd op de waargebeurde missie “Operation Red Wings”, die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.

Actie / Oorlog
121 minuten

#3

Her

Films 2014 Trailer: Her (2013)

Her (2013)
IMDb
Theodore (Joaquin Phoenix) is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem.

Romantiek / Sciencefiction
126 minuten

#4

non-stop

Films 2014 Trailer: Non-Stop (2014)

Non-Stop (2014)
IMDb
Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshals service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.

Actie / Thriller
106 minuten

#5

american hustle

Films 2014 Trailer: American Hustle (2013)

American Hustle (2013)
IMDb
Irving Rosenfeld (Christian Bale) is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser (Amy Adams) wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ (oplichters die mensen omkopen om op een bepaalde persoon te stemmen) en de maffia.

Misdaad / Drama
138 minuten

#6

Nebraska (2013)

Films 2014 Trailer: Nebraska (2013)

Nebraska (2013)
IMDb

Een alcoholistische vader denkt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Zijn familie probeert hem er echter van te weerhouden om de lange reis van Montana naar Nebraska te maken om zijn prijs in ontvangst te nemen. Zijn zoon, die niet gelooft dat hij het winnende lot heeft, wordt hierdoor gedwongen om met hem mee te reizen en hem uit de problemen te houden. Tegelijkertijd heeft hij de kans om de band met zijn vader na jaren weer aan te halen.

Drama / Roadmovie
115 minuten

#7

the lego movie

Films 2014 Trailer: The Lego Movie (2014)

The Lego Movie (2014)
IMDb
Emmet, een doodnormaal Lego-figuurtje, wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon, en degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen in een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran. Een reis waar Emmet totaal niet tegen opgewassen is.

Animatie / Actie
100 minuten

#8

Mr. Peabody & Sherman

Films 2014 Trailer: Mr. Peabody & Sherman (2014)

Mr. Peabody & Sherman (2014)
IMDb

Mr. Peabody, ’s werelds slimste hond heeft een tijdmachine uitgevonden die hij de WABAC noemt. Samen met zijn menselijke geadopteerde zoon Sherman heeft hij op die manier een bevoorrechte plaats om de wereldveranderende gebeurtenissen uit het verleden mee te maken. Maar als Sherman de regels van het tijdreizen verbreekt moeten de ‘twee helden’ een race tegen de klok beginnen om de geschiedenis te herstellen zoals het ooit eens was.

Animatie / Avontuur
92 minuten

#9

robocop

Films 2014 Trailer: RoboCop (2014)

RoboCop (2014)
IMDb

Het is 2029. Het bedrijf OmniCorp staat aan de basis van robottechnologieën. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als ‘gewone’ man nog nooit eerder had meegemaakt.

Actie / Sciencefiction
121 minuten

#10

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Films 2014 Trailer: Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)
IMDb
Na de desastreuze voedselstorm uit de eerste film, zijn Flint en zijn vrienden gedwongen om de stad te verlaten. Flint aanvaardt de uitnodiging van zijn idool Chester V om de Live Corp Company te vervoegen, die de taak heeft om het eiland schoon te maken, en waar de beste uitvinders ter wereld technologieën ontwerpen voor de verbetering van de mensheid. Wanneer Flint echter ontdekt dat zijn machine nog steeds werkt en nu voedselmutanten kweekt moeten hij en zijn vrienden opnieuw de wereld redden.

Animatie / Komedie
95 minuten

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*