de beste films van december 2014

Films december 2014

Films 2014 Trailer: Gone with the Wind (1939)

Gone with the Wind (1939)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

1861, in het zuiden van de Verenigde Staten. Scarlett viert haar zestiende verjaardag op Tara, het landgoed van haar familie. Ze is verliefd op Ashley, die evenwel verloofd is met haar nicht Melanie. Scarlett bekent Ashley haar gevoelens maar die kan haar liefde niet beantwoorden. Rhett Butler, een avontuurlijke en knappe kerel met een twijfelachtige reputatie, is toevallig getuige van hun intieme gesprek. Diezelfde dag breekt de burgeroorlog uit tussen de noordelijke en de zuidelijke staten. Kort nadien trouwt Melanie met Ashley, terwijl Scarlett trouwt met Melanie’s broer Charles. Maar Charles gaat naar het front…

Drama / Romantiek
238 minuten

Films 2014 Trailer: The Salvation (2014)

The Salvation (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Amerika,1870. Wanneer de vreedzame Deense kolonist Jon de moordenaar van zijn familie doodt, ontketent hij de woede van diens broer, de beruchte bendeleider Delarue. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap, verandert Jon in een wraakzuchtige jager en maakt jacht op de outlaws.

Western / Drama
100 minuten

Films 2014 Trailer: Exodus: Gods and Kings (2014)

Exodus: Gods and Kings (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

Drama
142 minuten

Films 2014 Trailer: You're Not You (2014)

You’re Not You (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Kate lijdt aan de ziekte ALS waardoor ze niet meer zo mobiel is. Ze besluit daarom Bec, een doelloze en zelfingenomen studente, in te huren om haar te verzorgen, ondanks de bezwaren van haar man. Wat voor Bec echter begon als een parttime baan transformeert in een levensveranderende ervaring als haar relatie met Kate haar verandert in een jonge vrouw met vertrouwen en ambitie.

Drama
103 minuten

Films 2014 Trailer: What We Do in the Shadows (2014)

What We Do in the Shadows (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze de steeds veranderende wereld om hen heen te begrijpen.

Komedie
86 minuten

Films 2014 Trailer: Love, Rosie (2014)

Love, Rosie (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Van jongs af aan zijn Rosie en Alex beste vrienden. Wanneer Alex en zijn familie van Dublin naar Amerika verhuizen worden ze abrupt van elkaar gescheiden. Hun magische band blijft bestaan, maar kan hun vriendschap de jaren en kilometers overleven? En zullen ze alles op het spel zetten voor echte liefde?

Komedie / Romantiek
102 minuten

Films 2014 Trailer: Une Nouvelle Amie (2014)

Une Nouvelle Amie (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Claire, een jonge vrouw, raakt in een depressie wanneer haar beste vriendin komt te overlijden. Maar ze vindt haar levenslust opnieuw terug wanneer ze een onverwacht geheim over de echtgenoot van haar overleden vriendin ontdekt.

Drama
105 minuten

Films 2014 Trailer: Gui Lai (2014)

Gui Lai (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Het verhaal volgt een Chinese dissident (Daoming Chen) vanaf de jaren 20 tot in de jaren 90. De man, afkomstig uit een bevoorrechte familie, wordt gedwongen tot een huwelijk met zijn nicht en besluit te vluchten naar Amerika. Later keert hij alsnog terug naar China, maar door de anti-rightist-campagne in de jaren 50 wordt de man vanwege zijn achtergrond naar een strafkamp gestuurd.

Drama
111 minuten

Films 2014 Trailer: Bethlehem (2013)

Bethlehem (2013)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Razi, een officier van de Israëlische geheime dienst, heeft een zeer goede band met zijn Palestijnse informant Sanfur. Sanfur is de jongere broer van een hooggeplaatste Palestijnse militant. Razi heeft hem aangeworven toen hij pas 15 was en ontwikkelde een zeer nauwe, bijna vaderlijke band met hem. Nu 17, probeert Sanfur een evenwicht te vinden tussen de eisen van Razi en de loyaliteit tegenover zijn broer, want hij leidt een dubbelleven van liegen en bedriegen tegen beiden. Wanneer de Israëlische geheime dienst ontdekt hoe diep Sanfur betrokken is bij de activiteiten van zijn broer, wordt Razi geconfronteerd met een onmogelijk dilemma.

Drama / Thriller
99 minuten

Films 2014 Trailer: Free Range/Ballaad Maailma Heakskiitmisest (2013)

Free Range/Ballaad Maailma Heakskiitmisest (2013)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

Een jonge schrijver is in conflict met zichzelf over zijn rol in de maatschappij nadat hij te horen krijgt dat zijn vriendin zwanger is en hij ontslagen wordt bij de lokale krant. Hoe moet het nu verder?

Drama
104 minuten

Films 2014 Trailer: Legend of the NeverBeast (2014)

Legend of the NeverBeast (2014)
IMDb
Vanaf 18 december in de bioscoop

In dit nieuwe avontuur van TinkerBell duiken we in de oeroude mythe van een mysterieus wezen. Faun, een goede vriendin van TinkerBell, wordt nieuwsgierig als ze het beest in de verte hoort brullen. Als dierenelfje is ze niet bang om de regels te overtreden om een dier in nood te helpen. Maar dit gigantische en merkwaardige beest met zijn gloeiende groene ogen is niet echt welkom in de Elfenvallei. De verkenners elfjes zijn vastbesloten om het mysterieuze wezen te vangen voordat de Elfenvallei eraan gaat. Maar Faun ziet dat de brompot een goed hart heeft. Nu moet ze alleen Tink en de meiden er nog van overtuigen dat ze alles op alles moeten zetten om het Neverbeast te redden voordat het te laat is.

Animatie / Fantasy

13 reacties

 1. Perfecte attenderingen en tijdig, stel het zeer op prijs!

 2. Fehér Isten is heel mooie film.. daar houd ik wel van.. top!

 3. the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies/ lijkt me weer heel leuk!
  En Asterix ook altijd leuk!

 4. Salt of THE earth lijkt me prachtig. Bedankt voor je info
  Gerard

 5. ik kijk nu al uit naar de nieuwste gooische vrouwen.

 6. naar de films van vroeger zoals bud spencer en terence hill

 7. Ik kijk het meeste uit naar het geweldige epos the hobbit: the battle of the five armies

 8. The Hobbit :Battle of five armies kijk het meeste naar uit in december.
  Spectaculaire effecten , mooie scenes en opnames , puik camerawerk , boeiend verhaallijnen.
  Pure ontspanning gewoonweg.

  Vele groetjes Mike

 9. Nogmaals complimenten voor de site Robbin, beleef er veel plezier aan !
  Ook ik kijk uit naar het vervolg en helaas weer laatste deel van The Hobbit en na het zien van de teaser van de nieuwe Star Wars Trilogie, kriebelt het ook alweer voor 2015 🙂

 10. Hey Robbin,

  Wederom Hartelijk dank voor de berichtgeving van je geweldige site, ik ben weer helemaal lekker geüpdatet.
  Alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2015 toegewenst.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*