de beste films van december 2014

Films december 2014

Films 2014 Trailer: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
IMDb
Vanaf 10 december in de bioscoop

Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd van Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Meerstad. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap hiervoor over, daar waar Bilbo gedwongen wordt een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn grotere gevaren op komst. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orks naar de Eenzame Berg stuurt. Wanneer duisternis nadert, staan Elven, Dwergen en mensen voor de keuze: zich verenigen of hun koninkrijk ten onder zien gaan. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en dat van zijn vrienden tijdens de epische oorlog van de vijf legers, terwijl de toekomst van Midden-Aarde aan een zijden draadje hangt.

Avontuur / Fantasy
170 minuten

Films 2014 Trailer: Mr. Turner (2014)

Mr. Turner (2014)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

Het verhaal van de laatste jaren van de Britse kunstenaar J.M.W. Turner, die leefde van 1775 tot en met 1851. Hoewel het een gerenommeerd kunstenaar was werd hij verbannen als lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij woonde samen met zijn vader, die zowel zijn assistent als huishouder was, en maakte deel uit van de aristocratie, bezocht bordelen en haalde inspiratie uit zijn vele reizen. Zijn roem zorgde er echter niet voor dat hij bespaard bleef van publieke spot en sarcasme.

Drama
149 minuten

Films 2014 Trailer: Two Night Stand (2014)

Two Night Stand (2014)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

Na een uiterst betreurenswaardige onenightstand worden Alec en Megan wakker en ontdekken ze dat ze zijn ingesneeuwd door een sneeuwstorm die heel Manhattan in zijn greep heeft. Opgesloten in het kleine appartement worden de twee gedwongen elkaar beter te leren kennen dan ze aanvankelijk verwacht hadden.

Komedie / Romantiek
86 minuten

Films 2014 Trailer: Silent Ones (2013)

Silent Ones (2013)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

De jonge Oost Europese vrouw Csilla zwerft samen met haar broertje Isti rond op zoek naar een beter leven. Wanneer ze op een afgelegen plek bij bewustzijn komt in een autowrak is Isti spoorloos verdwenen. Zonder een woord te zeggen, gaat ze gewond en verward aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Ze probeert haar land en haar verleden achter zich te laten en naar West-Europa te ontvluchten… [lees verder…]

Drama / Mystery
97 minuten

Films 2014 Trailer: Kraftidioten (2014)

Kraftidioten (2014)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een zorgeloos leven in het winterparadijs Beitostølen. De plotse dood van zijn zoon plaatst hem echter in het midden van een drugsoorlog tussen de Noorse maffia en de Serviërs. In die wereld is hij slechts een beginner – gewapend met zware machines en beginnersgeluk.

Komedie / Drama
116 minuten

Films 2014 Trailer: Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film (2014)

Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film (2014)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

Als in 2003 optimistisch wordt begonnen aan de verbouwing van het Rijksmuseum denkt men de deuren te kunnen heropenen in 2008. De restauratie wordt echter vanaf het begin geplaagd door stroeve tegenkrachten, en de opening – inmiddels met nieuwe directeur Wim Pijbes – laat op zich wachten tot 2013…

Documentaire
127 minuten

Films 2014 Trailer: Emil & Ida i Lönneberga (2013)

Emil & Ida i Lönneberga (2013)
IMDb
Vanaf 11 december in de bioscoop

De helblonde Emil drijft met zijn kattenkwaad zijn ouders tot wanhoop en moet vervolgens vluchten voor zijn vader. Hij sluit zich dan op in hun schuur en zit daar vele uurtjes om houten figuurtjes te snijden. Zijn zusje Ida wil wel bij hem in de schuur zitten, maar ze is daarvoor veel te lief en braaf.

Animatie / Familie
63 minuten

Films 2014 Trailer: Frozen (2013)

Frozen (2013)
IMDb
Vanaf 14 december in de bioscoop

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

Animatie / Avontuur
102 minuten

Films 2014 Trailer: Astérix: Le Domaine des Dieux (2014)

Astérix: Le Domaine des Dieux (2014)
IMDb
Vanaf 17 december in de bioscoop

50 voor Christus. Heel Gallië is bezet door de Romeinen, behalve één dorp met onverzettelijke Galliërs. Omdat hij het Gallische dorp maar niet kan veroveren, besluit Julius Caesar het dorp in plaats daarvan te absorberen in de Romeinse cultuur, en aldus de verovering te bewerkstelligen. Hij heeft plannen om het hele bos rond het dorp te laten kappen en er een luxueus residentieel domein te bouwen dat enkel is voorbehouden voor Romeinen: “Het Land van de Goden”. Asterix en Obelix zullen er alles aan doen om de plannen van Caesar te dwarsbomen.

Animatie

Films 2014 Trailer: Annie (2014)

Annie (2014)
IMDb
Vanaf 17 december in de bioscoop

2014, New York. Annie is een jong en gelukkig pleegkind. Oorspronkelijk als baby achtergelaten door haar ouders, met de belofte dat ze op een dag terug zouden komen, heeft ze een zwaar leven bij haar pleegmoeder Miss Hannigan. Maar alles verandert wanneer de burgemeesterskandidaat Will Stacks haar onder zijn hoede neemt. Hij gelooft dat hij haar beschermengel is, maar Annie denkt hier zelf heel anders over.

Komedie / Familie
118 minuten

13 reacties

 1. Perfecte attenderingen en tijdig, stel het zeer op prijs!

 2. Fehér Isten is heel mooie film.. daar houd ik wel van.. top!

 3. the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies/ lijkt me weer heel leuk!
  En Asterix ook altijd leuk!

 4. Salt of THE earth lijkt me prachtig. Bedankt voor je info
  Gerard

 5. ik kijk nu al uit naar de nieuwste gooische vrouwen.

 6. naar de films van vroeger zoals bud spencer en terence hill

 7. Ik kijk het meeste uit naar het geweldige epos the hobbit: the battle of the five armies

 8. The Hobbit :Battle of five armies kijk het meeste naar uit in december.
  Spectaculaire effecten , mooie scenes en opnames , puik camerawerk , boeiend verhaallijnen.
  Pure ontspanning gewoonweg.

  Vele groetjes Mike

 9. Nogmaals complimenten voor de site Robbin, beleef er veel plezier aan !
  Ook ik kijk uit naar het vervolg en helaas weer laatste deel van The Hobbit en na het zien van de teaser van de nieuwe Star Wars Trilogie, kriebelt het ook alweer voor 2015 🙂

 10. Hey Robbin,

  Wederom Hartelijk dank voor de berichtgeving van je geweldige site, ik ben weer helemaal lekker geüpdatet.
  Alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2015 toegewenst.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*