de beste films van december 2014

Films december 2014

In Nederland komen er in december 2014, 31 films in de bioscoop, waaronder aardig wat leuke kinderfilms! Deze film lijst bevat alle films van december 2014 en ze zijn op dit moment nog gesorteerd op release datum. Zodra alle films van december 2014 in de bioscoop zijn geweest worden de films gesorteerd op IMDb-ranking, MovieMeter-ranking en het aantal stemmen.

Welke film heeft jouw persoonlijke voorkeur en waarom? Laat je het even weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!


Films 2014 Trailer: Penguins of Madagascar (2014)

Penguins of Madagascar (2014)
IMDb
Vanaf 3 december in de bioscoop

De vier pinguïns, Skipper, Rico, Kowalski en Private bundelen hun krachten met de chique spionagedienst de ‘North Wind’ die onder leiding staat van agent Classified. Samen moeten ze het opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Octavius Brine die de wereld wil veroveren.

Animatie / Avontuur
82 minuten

Films 2014 Trailer: Mees Kees op de Planken (2014)

Mees Kees op de Planken (2014)
IMDb
Vanaf 3 december in de bioscoop

De de klas van Mees Kees (Willem Voogd) gaat een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, iets dat er toch een beetje op lijkt… Hij komt met een echte Mees Kees oplossing. Maar wanneer de oude juf terugkomt en Dreus er achter komt dat Mees Kees alles op z’n kop heeft gezet, moet Mees Kees naar de kleuters en lijkt alles mis te gaan voor Tobias, Sep en de rest van de klas…

Familie

Films 2014 Trailer: Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (2013)

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (2013)
IMDb
Vanaf 3 december in de bioscoop

Het is winter in Pinchcliffe en Ludvig droomt van een witte Kerst, ook al ligt er nog geen sneeuw. Reodor besluit daarom ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in de handen van Freeman Pløsen. Hij is de uitgever van de lokale krant. Om de verkoop ervan te doen stijgen, belooft hij de lezers een recordhoeveelheid sneeuw. De machine is echter niet bedoeld om Moeder Natuur uit te dagen en een steeds heviger wordende storm lijkt Pinchcliffe helemaal onder te sneeuwen.

Animatie / Familie
76 minuten

Films 2014 Trailer: Gooische Vrouwen 2 (2014)

Gooische Vrouwen 2 (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Komedie / Romantiek
104 minuten

Films 2014 Trailer: Antboy (2013)

Antboy (2013)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

De 12-jarige Pelle wordt per ongeluk gebeten door een mier waardoor hij onvoorspelbare superkrachten krijgt. Met de hulp van zijn vriend, de stripboekennerd Wilhelm, creëert Pelle een geheime identiteit als lokale misdaadbestrijder. Wanneer ‘The Flea’ ten tonele verschijnt moet Antboy de uitdaging aangaan om de superschurk te bestrijden.

Avontuur / Komedie
77 minuten

Films 2014 Trailer: The Riot Club (2014)

The Riot Club (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

Miles (Max Irons) en Alistair (Sam Claflin), twee eerstejaarsstudenten op de Oxford University, krijgen de gelegenheid om toe te treden tot een exclusieve eetclub genaamd ‘the Riot Club’. Een wereld waarin de heldere, bevoorrechte en rijke mens de eerste stappen zet in zijn toekomstige heerschappij. Op een verdorven en decadent avondje uit, nodigen de leiders van de club hen uit te laten zien of ze hebben wat er nodig is om tot hun wereld te behoren.

Drama / Thriller
107 minuten

Films 2014 Trailer: Fehér Isten (2014)

Fehér Isten (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

Een verordening zorgt ervoor dat er meer belasting betaald moet worden over honden van gemengde rassen. Dit zorgt ervoor dat de eigenaren hun honden dumpen en de opvangfaciliteiten overvol raken. De 13-jarige Lili vecht wanhopig om haar hond Hagen te behouden, maar haar vader zet de hond uiteindelijk op straat. Lili en Hagen proberen elkaar vervolgens wanhopig weer te vinden.

Drama
119 minuten

Films 2014 Trailer: The Salt of the Earth (2014)

The Salt of the Earth (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

De laatste 40 jaar heeft fotograaf Sebastião Salgado reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Dit is een portret van de Braziliaanse fotograaf, die acht jaar lang ongeciviliseerde werelden vastlegde voor zijn project ‘Genesis’.

Documentaire
110 minuten

Films 2014 Trailer: Marie Heurtin (2014)

Marie Heurtin (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

Dit verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen die in de late negentiende eeuw plaatsvonden in Frankrijk. Marie Heurtin werd doof en blind geboren en is nu 14 jaar. Ze is niet in staat om te communiceren met de rest van de wereld. Haar vader, een bescheiden ambachtsman, kan er niet toe komen om haar in een instelling te plaatsen. Ten einde raad gaat hij naar het Instituut van Larnay, in de buurt van Poitiers, waar zusters zorgen voor jonge dove meisjes. Ondanks de scepsis van de moeder overste, zal een jonge non, zuster Marguerite, zich bezighouden met het “kleine wilde dier” dat Marie is en er alles aan doen om haar uit de duisternis te halen…

Drama
95 minuten

Films 2014 Trailer: Het Chimpansee Complex (2014)

Het Chimpansee Complex (2014)
IMDb
Vanaf 4 december in de bioscoop

Documentaire over chimpansees die na jarenlang gevangenschap weer moeten leren om onder soortgenoten te leven. De documentaire volgt het resocialisatieproces van een aantal chimpansees bij Stichting AAP. De chimpansees zijn echter erg vermenselijkt en begrijpen elkaar niet, wat misverstanden en ruzies oplevert.

Documentaire
75 minuten

13 reacties

 1. Perfecte attenderingen en tijdig, stel het zeer op prijs!

 2. Fehér Isten is heel mooie film.. daar houd ik wel van.. top!

 3. the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies/ lijkt me weer heel leuk!
  En Asterix ook altijd leuk!

 4. Salt of THE earth lijkt me prachtig. Bedankt voor je info
  Gerard

 5. ik kijk nu al uit naar de nieuwste gooische vrouwen.

 6. naar de films van vroeger zoals bud spencer en terence hill

 7. Ik kijk het meeste uit naar het geweldige epos the hobbit: the battle of the five armies

 8. The Hobbit :Battle of five armies kijk het meeste naar uit in december.
  Spectaculaire effecten , mooie scenes en opnames , puik camerawerk , boeiend verhaallijnen.
  Pure ontspanning gewoonweg.

  Vele groetjes Mike

 9. Nogmaals complimenten voor de site Robbin, beleef er veel plezier aan !
  Ook ik kijk uit naar het vervolg en helaas weer laatste deel van The Hobbit en na het zien van de teaser van de nieuwe Star Wars Trilogie, kriebelt het ook alweer voor 2015 🙂

 10. Hey Robbin,

  Wederom Hartelijk dank voor de berichtgeving van je geweldige site, ik ben weer helemaal lekker geüpdatet.
  Alvast hele fijne feestdagen en een gezond 2015 toegewenst.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*